Poikkeaako johdon suorahaku asiantuntijoiden rekrytoinnista?

Johdon ja asiantuntijoiden rekrytoinnissa on eroja kuin viineissä. Silti niissä on paljon samaankin.

Viinejä voi valita monella tapaa. Viinityylin (punainen, valkoinen ja rosee) lisäksi rypälelajilla, vuosikerralla, maaperällä, ilmastolla ja lukuisilla muilla tekijöillä on vaikutusta siihen millaisen makuelämyksen saamme. Jos puhutaan asiantuntijan tai johtajan rekrytoinnista suorahaun avulla, ovat ne projektimielsessä hyvin samanlaisia toimeksiantoja; ne alkavat ja päättyvät. Vivahteet ja erot syntyvät siitä miten itse prosessi etenee. Sekä viinin valinta että johdon suorahaku kannattaa hoitaa huolella. Tekemämme johdon suorahaku tuo sinulle juuri oikean ratkaisun!

Yhtiön hallituksen tärkein tehtävä on valita oikea johto

Ylemmän johdon valinnan tärkein vaikuttaja on yhtiön hallitus.  Sen tehtävänä on määritellä kristallinkirkkaasti yrityksen tahtotila rekrytoinnin suhteen. Tässä määrittelyssä yrityksen  strategialla ja  käytännön tarpeilla on vahva painoarvonsa. Tarvitaanko muutosjohtajaa? Onko nykyiset prosessit saatava kuntoon? Mitä yritys tekee kymmenen vuoden kuluttua?  Nämä kysymykset ovat tyypillisiä aiheita, joita hallitus monesti pohtii ennen rekrytoinnin aloittamista. Tämä kriteeristön ja tarpeiden määrittäminen on rekrytointiprosessin tärkein vaihe ja hallituksen on syytä ottaa osaava headhunter mukaan jo tässä vaiheessa pohdintaa. Johdon haussa headhunterin omalla taustalla on myös merkitystä. Jos hänellä on pitkä liikkeejohdon tausta ja kokemuksen kautta karttunut ymmärrys hallitustyöskentelystä, voi hän auttaa tehtävän vaatimusten kristallisoinnissa. Ulkopuolisen, luotettavan kumppanin avusta on monesti hyätyä ja arvoa koko prosessille. Monesti tämä määrittelyvaihe vie koko projektin ajasta noin puolet, sillä yleensä timanttisia kandidaatteja ei tarvitse etsiä kivien ja kantojen alta. Hyvin mietitty, selkeä positio jo itsessäänkin vetää puoleensa oikeanlaisia kandidaatteja.

Asiantuntijan rerytoinnissa tärkeintä on yrityksen kulttuurin ja kandidaattien osaamisen ymmärtäminen.

Asiantuntija on monesti hyvin omanlaisensa yksilö. Monesti hänelle merkitsevät yrityksen kulttuuri, oman osaamisen kehittäminen  ja yriyksen julkisesti kertoma tahtotila enemmän kuin rahapalkka. Voidaan sanoa, että hyvin valittu johto pystyy kertomaan yrityksen asiat siten, että asiantuntijoiden rekrytoinnissa mukana oleva konsultti voi kohdistaa hakunsa juuri oikeaan potentiaaliin. Tämän potentiaalin löytäminen ei välttämättä ole kovin helppoa ja se vien yleensä paljon aikaa. Juuri tässä on suurin ero johdon ja asiantuntijoiden rekrytointprojektissa.

Some Hunters toimii  konsultatiivisena sparraajana henkilöprofiilin laatimisessa lähes jokaisessa projektissamme. Meille on  oleellista olla selvillä siitä, millaista henkilöä etsitään ja mitä häneltä odotetaan. Hyvä lähtötilanteen kartoitus on koko projektin onnistumisen kannalta olennainen kivijalka, jolle koko projekti rakentuu.

Kun tarve ja tavoitetila on selkeästi kartoitettu,  suorahaku voi alkaa toden teolla. Silloin voi jahti alkaa ja uskallamme luvat löytää oikean henkilön 100% varmuudella.

Johdon suorahaku – myös globaalisti

Mikäli yrityksen markkina on kansainvälinen, etsimme uutta johtajaa tarvittaessa koko maailman mittakaavasta. Globaalit haut ovat aina olleet Some Huntersille arkipäivää myös asiantuntijahakujen puolella, jossa parhaat osaajat liikkuvat yhä enemmän myös maarajojen yli.

Digitaaliset työkalut helpottavat globaalia toimintaa monella tavalla ja lisäksi Some Hunters kuuluu CSA-verkostoon, joka ulottuu aina Singaporeen asti ja kattaa mm. USA:n, Italian, Englannin, Espanjan, Hollannin, Ranskan, Itävallan ja Sveitsin.

Näiden kontaktipisteiden kautta pystytään jalkautumaan oikean henkilön hakemiseen myös globaalisti, mikä mahdollistaa kansainvälisten kandien löytämisen myös muualta kuin suomesta.

Annamme 100% kaikessa

Löydämme oikean henkilön tehtävään 100% varmuudella ja yhteistyö kanssamme on 100% luottamuksellista. Saat meiltä 100% työpanoksen oikean henkilön löytämiseksi. Enempää emme voi luvata, mutta vähempään emme tyydy.

Ota yhteyttä

Kun etsit johtajaa ja haluat parasta, käytä apunasi löytämisen asiantuntijaa. Täältä löytyvät ajantasaiset yhteysiedot »

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella.

Voit kuvailla lähtötilannetta ja henkilöstötarvettasi. Olemme sinuun yhteydessä viestisi tiimoilta mahdollisimman pian.

SomeHunters logo

Violin 3 krs. Business Park Quartetto, Linnoitustie 4 A, 02600 Espoo

linkedin

Ota yhteyttä